The Tree of Life (2011) – a 35mm presentation

Hoezo in Kino

“Tell us a story from before we can remember.” Terrence Malick’s Palme d’Or winnende micro (de strubbelingen van een Texaanse familie in de jaren ’50) / macro (het ontstaan van het universum) epos is alweer tien jaar oud. Tijd voor een terugkeer naar het grote scherm en wel op 35mm, het analoge formaat waarin de adembenemende cinematografie van Emmanuel Lubezki en de visual effects van veteraan Douglas Trumbull, die eerder werkte aan 2001: A Space Odyssey en Blade Runner, prachtig samengaan met Malick’s dromerige overpeinzingen over de Grote Dingen des Levens.

Regie: Terence Malick

Cast: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 138 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Geen

Kijkwijzer:
9A

Het Amerikaanse Zuidwesten, de jaren 50. Jack is de oudste zoon in een gezin met drie broers. The Tree of Life vertelt zijn levensverhaal, zowel de onschuldige kinderjaren als de volwassen jaren vol desillusie, terwijl hij betekenis probeert te geven aan de ingewikkelde relatie met zijn vader. De volwassen Jack voelt zich een verloren ziel in de moderne wereld en zoekt zonder ophouden naar de betekenis van het leven.

Let op: de eerste akte van de 35mm filmrol is beschadigd, de beeldkwaliteit is van de eerste 30min is helaas wat minder goed.