Laatste kans: The Shining (1980) 40th Anniversary

Hoezo in Kino

“Your son has quite an extraordinary talent. I don’t think you realise how extraordinary it is.” De moeder alle horrorfilms (en de inspiratie voor onze vloerbedekking in zaal 2 & 3) keert terug in een prachtig gerestaureerde digitale kopie. Kubrick zette Stephen King’s vuistdikke boek volledig naar zijn hand en focuste hoofdzakelijk op het psychotische verval van de patriarch wanneer hij en zijn familie vijf maanden in isolatie verblijven in The Overlook Hotel. Het resultaat is een ijzingwekkende horror die vaak is geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Terug in de bioscoop vanaf 29 oktober. Met Nederlandse ondertiteling.

Regie: Stanley Kubrick

Cast: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers

Genre:

Horror, Thriller

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 144 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16AG

►► Rotterdampashouders opgelet. Dit pasjaar mag je 2x gratis naar de film in KINO! Reserveer je tickets door ons even te bellen via 010-268 1160.


►► We adviseren je om vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je tot uiterlijk één uur voor aanvang je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer’s block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny’s visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.

Stanley Kubrick’s horror-meesterwerk The Shining keert op 29 oktober 2020 terug in de Nederlandse bioscoop. De film wordt in Nederland voor het eerst uitgebracht in Kubrick’s oorspronkelijke filmversie, de ‘extended edition’ van 144 minuten, die op 23 mei 1980 in de Verenigde Staten in première ging. In Nederland is sinds de première op 30 oktober 1980 altijd de kortere versie van The Shining van 119 minuten in de bioscoop vertoond. Voor het veertigjarige jubileum wordt voor het eerst de ‘extended edition’ van 144 minuten uitgebracht. Het betreft tevens een gerestaureerde versie van de film.