The Shape of Water

Hoezo in Kino

Guilermo del Toro is verliefd; op de actrice Sally Hawkins (hij schreef de rol speciaal voor haar), op de cinema van weleer (deze film is een ode aan de Silent Era films) maar vooral op de magie van het filmmonster als metafoor voor de maatschappelijk benadeelden. The Shape of Water is de film waarin de regisseur al zijn fascinatie voor sprookjes, cinema en sociale verschoppelingen samenbrengt in een waarachtig romantisch verhaal met een krachtig kloppend hart achter de amfibische longen.

Regie: Guillermo del Toro

Cast: Octavia Spencer, Michael Shannon, Sally Hawkins

Land: VS

Speelduur: 119 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16 jaargeweldgrof

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa’s leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken. Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones en Michael Stuhlbarg maken de cast van The Shape of Water compleet. De film won de ‘Gouden Leeuw’ tijdens het filmfestival van Venetië.

01.03: Companion Piece: Pan’s Labyrinth (2006)
Guillermo del Toro’s The Shape of Water is voor ons één van de films waar we al een tijd reikhalzend naar uitkijken en na de première op de 15e vertonen wij zijn film waarmee hij doorbrak bij het grote publiek. Pan’s Labyrinth is een duister sprookje met een uniek vormgegeven wereld en een fantastisch spelende Ivana Baquero als Ofelia. Mis ‘m niet.