The Post

Hoezo in Kino

In deze tijd van ‘fake news’, social media bubbles en Russische misinformatie is The Post een blik terug om haast nostalgisch van te worden. Hollywood royalty Meryl Streep, Tom Hanks en Steven Spielberg brengen het journalistieke strijdtoneel tussen The Washington Post en de het Witte Huis in het Nixon tijdperk tot leven. KINO zal als klassieker ook All the President’s Men (1976) vertonen over het Watergate schandaal.

Regie: Steven Spielberg

Cast: Meryl Streep, Tom Hanks, Bradley Whitford, Alison Brie

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 116 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
6 jaargeweldgrofangst

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

► 10.02 + 13.02 – Companion Piece: All The President’s Men (1976)
Met de release van Steven Spielberg’s The Post, maar misschien nog wel meer omdat we in een tijd leven van ‘fake news’, information bubbles en trolls, vertonen wij dé klassieker over het duo van de Washington Post die het Watergateschandaal aan het licht brachten en uiteindelijk zorgde voor de teloorgang van Richard “Tricky Dick” Nixon.

Volkskrant: ★★★★
“All Katharine’s Men: Spielberg levert een fijne film af met een fonkelende Hanks en Streep”

AD: ★★★★
“Meesterlijk en meeslepend drama”

Telegraaf: ★★★★
“Boeiend en zeker ook belangrijk”

Trouw: ★★★★
“Spielbergs hommage aan de vrije pers”

Telegraaf: ★★★★
“Boeiend en zeker ook belangrijk”