Laatste kans: The Personal History of David Copperfield

Hoezo in Kino

De normaliter zo messcherpe scripts van Armando Iannucci (The Death of Stalin, Veep, In the Loop) versmelt hier met Dickensiaanse proza in een compleet nieuwe interpretatie van het klassieke verhaal. De film wordt gebracht met een joie de vivre en werd gecast met het oog op wie voor de rol geschikt is – ongeacht afkomst of huidskleur. Zo is de film een hedendaagse afspiegeling van het beste wat het huidige Britse acteertalent te bieden heeft en wordt de Victoriaanse vertelling soepel voor een nieuwe generatie toegankelijk gemaakt zonder de Dickens fans te vervreemden.

Regie: Armando Iannucci

Cast: Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton

Genre:

Drama, Komedie

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 119 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
9A

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je tickets besteld en heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je uiterlijk één uur voor aanvang van de vertoning je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort.

The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd. The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin). De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast: Dev Patel (Lion), Tilda Swinton (We need to talk about Kevin), Hugh Laurie (HOUSE) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.