The Lion King (2D OV)

Hoezo in Kino

Vijfentwintig jaar na het onwaarschijnlijke succes van het origineel, geïnspireerd door Shakespeare’s Hamlet en het Oude Testament – en Disney’s definitieve terugkeer als de apex predator van de animatie blockbuster – is de ‘real life’ versie van The Lion King dan eindelijk hier. De oogstrelende animatie wordt tot leven gebracht door een fantastische cast aan stemacteurs met onder anderen Donald Glover, Beyoncé Knowles, Seth Rogen en James Earl Jones (terug als Mufasa) en The Lion King is in KINO te zien in Engels en Nederlands gesproken versies.

Regie: Jon Favreau

Cast: Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Billy Eichner, Seth Rogen

Genre:

Animatie

Land: VS

Speelduur: 118 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
9A

NIEUW: Film + Diner-arrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee kun je in combinatie met je ticket voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren. De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.