Laatste kans: The Hate U Give

Hoezo in Kino

Naar het veelbekroonde boek van Angie Thomas, deze scherpe en enerverende film over de jonge Starr (waanzinnig goede Amandla Stenberg) die in twee verschillende werelden probeert te passen. Zoals bij Get Out eerder dit jaar weet je bij The Hate U Give nooit welke volgende emotie te verwachten, waardoor de boodschap van de film des te harder binnenkomt. Super-entertaining en met een geweldige ensemblecast; een must-see voor de liefhebber van de betere Amerikaanse studio-film.

Regie: George Tillman jr.

Cast: Amandla Stenberg, K.J. Apa, Russel Hornsby, Lamar Johnson, Issa Rae, Sabrina Carpenter, Regina Hall, Algee Smith, Common, Anthony Mackie

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 133 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12AGGT

Starr Carter (Amandla Stenberg) beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. De precaire balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is. The Hate U Give is gebaseerd op de veelgeprezen New York Times-bestseller van Angie Thomas, in Nederland uitgegeven door uitgeverij Moon. De Nederlandse vertaling van het boek door Jasper Mutsaers is uitgeroepen tot het ‘Beste Boek voor Jongeren 2018’ in de categorie ‘Vertaald’. Naast Amandla Stenberg spelen ook Russell Hornsby, Regina Hall, Common, Anthony Mackie en Issa Rae een rol in de film.