The Florida Project

Hoezo in Kino

Geen film legt de huidige staat van de VS zo confronterend bloot als The Florida Project. Waar de film gemakkelijk had kunnen vervallen in exploitation cinema wordt er een oprecht en kleurrijk portret geschetst over de keerzijde van de kapitalistische samenleving. Aangrijpend, grappig en afstotelijk tegelijk met als bonus een magistrale Willem Dafoe als rots in de branding. Een modern meesterwerk ten tijden van Trump.

Regie: Sean Baker

Cast: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 115 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12 jaargeweldgrof

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

► Tijdens IFFR spraken we met regisseur Sean Baker over zijn nieuwe film. Hieronder een teaser, het gehele interview zie je voor aanvang van de film.

NRC HANDELSBLAD ★★★★★
‘Dit is een van die uitzonderlijke producties die je niet wilt missen.’

VPRO GIDS ★★★★★
‘Energiek en levensecht.’

DE TELEGRAAF ★★★★
‘Hartveroverend en hartverscheurend tegelijk.’

DE VOLKSKRANT ★★★★
‘Kleurrijk, indringend drama, waarin een sprankje hoop schuilt.’

ALGEMEEN DAGBLAD ★★★★
‘Aangrijpend, confronterend en ook geestig.’

TROUW ★★★★
‘The Florida Project barst uit zijn voegen van energie en humor.’

ELSEVIER ★★★★
‘Sean Baker filmt met veel empathie.’