The Dark Knight Rises (2012)

Hoezo in Kino

“There’s a storm coming. Mr. Wayne.” De waardige afsluiter van de Dark Knight trilogie onderzoekt hoe de bezetting van een Amerikaanse stad door een terroristische organisatie eruit zou zien en wat er nodig is om zo’n bedreiging te bestrijden. Batman werd tot paria gemaakt in The Dark Knight maar is als wapen toch weer essentieel om wetteloosheid van Bane en zijn Army of Shadows het hoofd te bieden.

Regie: Christopher Nolan

Cast: Christian Bale, Tom Hardy, Marion Cotillard, Michael Caine, Anne Hathaway, Morgan Freeman

Genre:

Actie

Land: VS

Speelduur: 164 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12AG

►► Let op: vanaf 18.06 zijn al onze voorstellingen geplaceerd, je kunt dan je stoelen selecteren tijdens het bestellen van je tickets.

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

Het is acht jaar geleden dat Batman in de nacht verdween en op slag veranderde van held in voortvluchtige. Door de schuld op zich te nemen van de dood van officier van justitie Harvey Dent, offerde The Dark Knight alles op voor wat hij en commissaris Gordon zagen als een goede zaak. Een lange tijd werkte deze leugen, alle criminele activiteiten in Gotham City werden de kop ingedrukt door de anti-misdaad wet, de Dent Act. Maar alles verandert door de komst van een slinkse inbreker met een mysterieus motief. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist wiens meedogenloze plannen voor Gotham Bruce uit zijn zelf opgelegde ballingschap drijven. Maar zelfs wanneer Bruce zich weer in cape en masker hult, kan het zo zijn dat hij geen partij is voor Bane.

▶︎ Other movies in The Dark Knight trilogy
zo 19 jul 21:10 | The Dark Knight (2008)