The Assistant

Hoezo in Kino

The Assistant is een beklemmend ‘a day in the life’ drama van een jonge vrouw die voor een machtige CEO werkt en merkt dat duistere praktijken afspelen achter voor haar gesloten deuren. Een indrukwekkende film die zonder namen te noemen de zere vinger legt op de giftige machtsstructuren op de werkvloer die de #metoo beweging tot gevolg had.

Regie: Kitty Green

Cast: Julia Garner, Owen Holland, Matthew Macfadyen

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 87 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12SGT

►► Rotterdampashouders opgelet: dit pasjaar mag je 2x gratis naar de film in KINO! Reserveer je tickets door ons even te bellen via 010-268 1160.


►► We adviseren je om vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je tot uiterlijk één uur voor aanvang je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl

Sinds enkele weken heeft Jane (Julia Garner) haar droombaan, als assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als jongste employee maakt ze lange dagen die voornamelijk gevuld zijn met routineklusjes: scripts kopiëren, afspraken beheren, lunch bestellen, de kopjes opruimen. De grote baas krijgen we niet te zien, maar zijn autoriteit en explosieve willekeur zijn constant voelbaar. Solidariteit onder haar collega’s is onderhevig aan opportunisme. Langzaamaan, gedurende een typische kantoordag dag, krijgen Jane en de kijker zicht op de omvang van het misbruik, seksisme en de heersende zwijgcultuur. Subtiel wordt duidelijk dat een zekere verdorvenheid in de vezels van het bedrijf is doorgedrongen. Jane houdt vast aan haar idealen en gaat de confrontatie aan.