Sweet Country

Hoezo in Kino

Sterk regiedebuut van de Aboriginal-Australische Warwick Thornton. Deze Aussie Western schetst een grimmig maar realistisch beeld van de mid 19e eeuwse Outback. Prachtig in beeld gebracht (Thornton is cameraman van origine) en een sterke cast onder leiding van Sam Neil maken dit een onmisbare eerste film van een bevolkingsgroep die nog veel te vertellen heeft.

Regie: Warwick Thornton

Cast: Hamilton Morris, Bryan Brown, Sam Neill

Genre:

Drama, Western

Land: Australië

Speelduur: 112 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12 jaardiscriminatiedrugsgeweldgrof

Sweet Country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren 20 waar een Aborginal – Wilaberta Jack – werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man. Regisseur Warwick Thornton, die eerder het in Cannes bekroonde Samson & Delila (2009) maakte, verwerkte deze geschiedenis in een spannend en prachtig gefilmd verhaal in de stijl van een western waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Hamilton Morris, Bryan Brown (Cocktail) en Sam Neill (Jurassic Park, The Piano). Sweet Country viel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto, waar ook de internationale filmpers unaniem zeer positief was. In The Hollywood Reporter werd de film omschreven als ‘a drama of imposing breadth and emotional depth’ en Variety noemde Sweet Country een ‘majestic Outback western.’

Ga je op donderdag 15 maart naar Sweet Country? Dan krijg je gratis een Aussie snack bij je kaartje. Onze chef-kok bereidt een Australische meat-pie en een leek and potato-pie (vega).