Shortcutz Festival

Hoezo in Kino

We kennen Shortcutz als hét platform voor de korte film. Zeven inzendingen zijn genomineerd voor de beste short van 2017. Deze films komen naar Rotterdam, zodat het publiek zijn stem kan uitbrengen. Na afloop vindt een korte Q&A plaats en daarna start de nieuwjaarsborrel voor filmmakers van Film Platform Rotterdam aan de bar van KINO Rotterdam. Koop een kaartje voor 6 euro en krijg je eerste drankje gratis!

Regie: diversen

Cast: diversen

Genre:

Animatie, Documentaire, Fictie

Land: Nederland

Speelduur: 90 minuten

Taal:

Kijkwijzer:
16 jaar

Genomineerden beste film:

▶︎ Ik Was Pas 14 – Froukje van Wengerden
Op 2 oktober 1944 zag de oma van regisseur Froukje van Wengerden op veertienjarige leeftijd hoe haar vader tijdens de Razzia van Putten werd weggevoerd. Hij kwam nooit meer terug. Nu is zij 86 jaar en als enige van haar familie nog in leven. Terwijl zij haar aangrijpende herinnering deelt in de korte film ‘Ik was pas 14’ kijken we in de ogen van veertienjarige meisjes van nu, vol eigen verhalen en met een onbevangen blik vooruit.

Documentaire | 12 minuten

▶︎ Che! – Elsbeth Fraanje
Een ontwapende en soms absurdistische jeugddocumentaire over de 12-jarige stoere Che die geniet van zijn griezelige fantasie: over hakbijlen, horrorfilms en andere enge dingen. Dat zijn ouders pas gescheiden zijn vindt Che niet erg want het krijgen van dubbel zakgeld is best handig. Terwijl Che toeleeft naar Halloween, ontdekken we dat het wonen in een nieuwe buurt, vrienden maken en een vader met wie je moet afspreken, ook lastig is.

Documentaire | 14 minuten

▶︎ Taboek – Dario van Vree
In een boekwinkel wordt de 19-jarige Gwen onverwachts aangetrokken tot buitenissige erotica. Dat levert haar afkeurende blikken op van de andere klanten. Kiest Gwen voor haar diepste verlangens of laat ze zich beteugelen door haar gêne?

Animatie | 3 minuten

▶︎ Brug – Niels Bourgonje
Jos geniet van een rustig ochtend ritje als hij aankomt bij een brug. Aan de overkant komt echter net Ad aangereden. Ad geeft Jos graag voorrang. Jos staat er echter op dat Ad voor gaat. Wie komt er als eerste over de brug?

Fictie | 4 minuten 15 seconden

▶︎ Routine – Fokke Mars
Een man die vast zit in zijn routine probeert te ontsnappen door te dromen van een wereld waar reuzen leven zo groot als wolkenkrabbers, de bomen verkeerd om staan en de wetten van de natuur niet gelden.

Animatie | 4 minuten 30 seconden

▶︎ Valt een Man Uit de Lucht – Jan Verdijk & Kurt Platvoet
Ton en Ineke Korrel genieten in hun huis aan de rand van een dorp van de middagsoep. Ton staat op het punt een hap te nemen als plotseling een man uit de hemel komt vallen. Hij rent naar buiten en ziet dat de man nog leeft. Hij heeft geen schoenen aan, is zwaargewond en kan zich niet bewegen. De weekendplannen van het stel worden geannuleerd.

Fictie | 8 minuten 45 seconden

▶︎ Skógafoss – Niels Bourgonje
Gijs is samen met zijn vriendin op vakantie in IJsland. Op weg naar de Skogafoss waterval wordt hij gebeld door zijn moeder. Tijdens het gesprek wordt geleidelijk de mentale staat van zijn moeder blootgelegd en daarmee ook de complexiteit van hun relatie.

Fictie | 10 minuten 40 seconden