Laatste kans: Roma

Hoezo in Kino

Een glorieuze filmervaring van de Mexicaanse grootmeester achter Gravity en Children of Men. Cuarón is misschien wel de beste nog-levende regisseur, en hoewel dat hoog van de toren geblazen klinkt zul je al na vijf minuten van deze ongelooflijk mooie zwart-wit-film zien dat er geen woord aan is gelogen. Hoewel we met zijn allen blij mogen zijn dat Netflix deze magistrale film financierde is het een absolute misdaad Roma niet in een bioscoopzaal met dito beeld en geluid over je heen te laten komen. Gun jezelf alsjeblieft de kijkervaring van het jaar. Geloof ons, daar krijg je geen spijt van.

Regie: Alfonso Cuarón

Cast: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey

Land: Mexico

Speelduur: 135 minuten

Taal: Spanish

Ondertiteling: English

Kijkwijzer:
16GGT

ROMA is tot nu toe het meest persoonlijke project van de met een Oscar bekroonde regisseur en schrijver Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu mamá también). De film volgt Cleo (Yalitza Aparicio), een jonge huishoudelijke hulp in Roma, een arbeiderswijk in Mexico-stad. Cuarón schrijft daarmee een subtiele liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht. Op basis van zijn jeugd schetst hij een levendig, ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren 70.

This film from Oscar winner Alfonso Cuarón chronicles a tumultuous year in the life of a middle-class family in Mexico City in the early 1970s. Cleo (Yalitza Aparicio) lovingly attends to a family’s needs as they face big changes.

Presented with English subtitles.