Laatste kans: Revenge

Hoezo in Kino

De male gaze krijgt goed op zijn sodemieter in deze ultra-gewelddadige maar oh zo gestileerde wraakfilm van de Franse regisseuse Coralie Fargeat. De beeldschone Melanie Lutz start de film als seksobject voor drie ongure types zoals we vaker op film zagen, maar haar filmrol draait 180 graden wanneer ze spijkerhard wraak neemt op haar belagers. Revenge is niet voor tere zielen, maar absoluut een aanrader voor wie wel tegen een stootje kan. Grof en campy, prachtig gefilmd en een stevige hit onder filmfestivalgangers en -critici.

Regie: Coralie Fargeat

Cast: Matilda Anna Ingrid Lutz, Vincent Colombe, Kevin Janssens, Guillaume Bouchède

Genre:

Actie

Land: Frankrijk

Speelduur: 108 minuten

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16G

Drie rijke, getrouwde vrienden gaan elk jaar traditiegetrouw op een mannentrip naar de Grand Canyon. Deze keer heeft Richard zijn jonge minnares Jen meegenomen, wie al snel de interesse opwekt van de andere twee mannen. Als object van verlangen en volledig geïsoleerd van de buitenwereld loopt het voor Jen al snel uit de hand. Wanneer ze misbruikt wordt en door de mannen voor dood wordt achtergelaten in de woestijn, kan ze nog alleen nog maar denken aan wraak. Revenge draaide op Imagine en werd door het filmfestival omschreven als ‘vrouwelijke wraak dat sinds Kill Bill niet meer zo vermakelijk en bevredigend is geweest’.

★★★★ Trouw
‘Fargeat gaat feestelijk aan de haal met het genre, door er een sterke feministische draai aan te geven’

★★★★ de Volkskrant
‘Jen verandert in een vrouwelijke Mad Max of Rambo’

★★★★ VPRO
‘Virtuoos gestileerd’

★★★★ Schokkend Nieuws
‘De wederopstandings-akte is waar REVENGE zich radicaal onderscheidt en afscheidt van het standaard rape/revenge-verhaal’