Red Sparrow

Hoezo in Kino

Femme fatale Jennifer Lawrence kicks ass, en dat is een verademing om te zien na alle heisa die ze over zich heen gestort kreeg in mother! afgelopen jaar. Dat haar samenwerking met Francis Lawrence vuurwerk kan opleveren wisten we al van The Hunger Games, en deze nieuwste is als de sexy variant van Tinker Tailor Soldier Spy, en ja en Atomic Blonde. Oscars gaat Red Sparrow niet winnen, maar hij is verleidelijk als wat.

Regie: Francis Lawrence

Cast: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons, Mary-Louise Parker, Charlotte Rampling, Thekla Reuten

Genre:

Thriller

Land: VS

Speelduur: 140 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16 jaargeweldgrofsex

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen. Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. De film herenigd Jennifer Lawrence met ‘Hunger Games’-regisseur Francis Lawrence. De cast bestaat verder uit onder andere Charlotte Rampling, Jeremy Irons, Mary-Louise Parker, Matthias Schoenearts en Thekla Reuten.