Laatste kans: Portrait de la jeune fille en feu

Hoezo in Kino

Eén van de mooiste en best-ontvangen films van het jaar, dit zeer mooie sensitieve drama van Céline Sciamma (Girlhood, Tomboy). Met twee geweldige actrices (waaronder haar partner Adèle Haenel, ooit ontdekt door Sciamma in Water Lilies) en werkelijk prachtig camera- en soundtrackwerk is de opbouwende spanning bijna niet te houden. Dit ‘Franse antwoord op Call Me By Your Name‘ greep net naast een Oscarinzending (Les Misérables, vanaf februari in KINO, was dan ook zeer geduchte competitie), maar won volkomen terecht wel de prijs voor beste scenario en queer film op het Cannes Film Festival. Ga hem zien, want hij gaat waarschijnlijk in je eigen top 10 van dit jaar eindigen.

Regie: Céline Sciamma

Cast: Adèle Haenel, Valeria Golino, Noémie Merlant, Luàna Bajrami

Genre:

Drama

Land: Frankrijk

Speelduur: 119 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12S

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee krijg je €4 korting op je ticket én kun je voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

De Volkskrant ★★★★★ ‘Sciamma doorbreekt de status quo met schilderachtige taferelen’

VPRO Cinema ★★★★★ ‘Prachtig intense en intieme film’

Trouw ★★★★★ ‘Deze film mag zo in de canon van belangrijkste liefdesfilms’

Het Parool ★★★★★ ‘Een ode aan cinema’

NRC ★★★★ ‘Ingetogen en vol ouderwets romantische symboliek’