Parasite

Hoezo in Kino

De Zuid-Koreaanse traditie van uitmuntende cinema wordt voortgezet met Bong Joon-ho’s Parasite. Een bijtende maatschappelijke satire, familie-komedie en thriller in één die in Cannes volkomen terecht de Palme d’Or voor beste regie in de wacht sleepte. Een meesterwerk.

Regie: Joon-ho Bong

Cast: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi

Genre:

Drama

Land: Zuid-Korea

Speelduur: 132 minuten

Taal: Koreaans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GGT

Parasite is also shown with English subtitles, check those screenings hereVooraf aan de Parasite-vertoningen met Engelse ondertiteling hebben we een speciale, gratis verrassing! Tot 15 december vertonen we de Griekse, 9-minuten durende short The Distance Between Us and the Sky met Engelse ondertiteling, die de Gouden Palm voor Beste Korte Film won.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

★★★★★ – Trouw
★★★★★ – De Volkskrant
★★★★★ – NRC Handelsblad
★★★★★ – VPRO Gids        
★★★★★ – De Telegraaf