Laatste kans: Paradise Drifters

Hoezo in Kino

Het speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg kon niet anders dan heel erg goed worden, na een prijzenkast aan kortere films die keer op keer prachtig de psyches van jongeren vatten. Mooi gefilmd op zijn Peijnenburgs en ontroerend, verrassend en prikkelend; geen wonder dat het IFFR én de Berlinale wegliepen met deze film. Een instant Nederlandse filmklassieker

Regie: Mees Peijnenburg

Cast: Jonas Smulders, Tamar van Waning, Bilal El Mehdi Wahib

Genre:

Drama

Land: Nederland

Speelduur: 85 minuten

Taal: Nederlands

Kijkwijzer:
12AGHSGT

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je tickets besteld en heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je uiterlijk één uur voor aanvang van de vertoning je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort.

De dakloze jongeren Yousef, Chloe en Lorenzo hebben in hun jonge levens al flink wat te verduren gehad. Yousef (Bilal Wahib) is net 18 geworden en moet de jeugdzorginstelling verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe (Tamar van Waning) is ongewenst zwanger van haar stiefvader en is op zoek naar een uitweg. Lorenzo (Jonas Smulders) wil met drugssmokkel snel geld verdienen om zijn broer te helpen. Alle drie willen ze niets liever dan ontsnappen aan hun situatie. Door een toevallige ontmoeting vertrekken ze gezamenlijk naar Zuid-Europa. Ondanks de verschillende problemen waar ze individueel mee kampen, vinden ze tijdens deze reis onverwacht vertrouwen en geborgenheid bij elkaar; iets waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn. Maar aan het echte leven valt moeilijk te ontsnappen en alles loopt anders dan verwacht. Paradise Drifters is een rauw en hoopgevend speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg, met indringende personages die je in het hart raken.

VPRO Cinema ★★★★
“Fragmentarisch verteld, waardoor de hand van de regisseur altijd voelbaar is, maar zo mooi gedoseerd dat de lotgevallen van het drietal je al vanaf de eerste minuten aangrijpen.”

De Volkskrant ★★★★
“De uitstekende hoofdrolspelers treffen elk de kern van hun personage, niet met groot, expressief spel maar vooral door te ‘zijn’”

Algemeen Dagblad ★★★★
“Mees Peijnenburg toont met zijn speelfilmdebuut dat hij ongelofelijk sterk is in het scheppen van een bepaalde sfeer”