NRC Filmdag

Hoezo in Kino

Op zondag 11 maart vindt de tweede NRC Filmdag plaats in KINO, Rotterdam. We kozen vier prachtfilms die nog niet eerder in de bioscoop zijn vertoond. Elke film wordt ingeleid door de filmredactie van NRC. Er staat tevens een lunch- en dinerbuffet voor u klaar, verzorgd door chef Job Pattinasarany.

Regie: Diversen

Cast: Diversen

Genre:

Biografie, Drama, Komedie, Muziek

Land:

Speelduur: 660 minuten

Taal:Let op: er zijn extra kaartjes beschikbaar voor NRC Filmdag om 11:40!

De films die vertoont zullen worden:

▶︎ Foxtrot Samuel Maoz 
Israëlische meester Samuel Maoz (Lebanon) vertelt in deze film over oorlog in een afwisselend grimmig en surrealistisch drieluik. Bekijk hier de trailer.

▶︎ Nico, 1988 Susanna Nicchiarelli
In deze sfeervolle roadmovie volg je Christa Päffgen, alias Nico, in haar laatste jaar op tournee: een kunstenares die meer is dan het blonde wegwerpicoon van Andy Warhol en The Velvet Underground. Bekijk hier de trailer.

▶︎ The Death of Stalin Armando Iannucci
Rond het opgebaarde lichaam van de grote Sovjetdictator Stalin vliegt zijn entourage elkaar naar de keel. Inzet: absolute macht. Bekijk hier de trailer.

▶︎ Lady Bird  – Greta Gerwig
De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Bekijk hier de trailer.

NRC abonnees 66,50 euro
Niet-abonnees 76,50 euro
Cineville 39,50 euro

Kaarten zijn inclusief lunch- en dinerbuffet samengesteld door onze chef Job Pattinasarany.

Lunch: Vegetarische tandoori-linzensoep met crème fraîche en koriander, Rotterdamse aardappelsalade met lavasmayonaise, salade niçoise met tonijn en zoetzure radijs, Japanse minicarpaccio met shiitake en wasabimayonaise, croque monsieur, broodje osseworst met piccalilly en uitjes, sandwich gerookte zalm, roomkaas en bieslook en verse jus d’orange

Diner: Halve kippen van het spit met citroen en tijm, Hongaarse goulash met pilav en rijst, ravioli met lentepaddestoelen, vegetarische Indiase curry met saffraanrijst, verschillende salades