NRC Filmdag 2019

Hoezo in Kino

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart vindt de derde editie van de NRC Filmdag plaats in KINO. NRC koos vier prachtfilms die nog niet eerder in de bioscoop zijn vertoond: Lazzaro Felice, Le Grand Bain, Dirty God en Leto. Elke vertoning wordt ingeleid door de filmredactie van NRC en KINO zorgt voor een heerlijk lunch- en dinerbuffet.

Speelduur: 630 minuten

Kijkwijzer:
12

Let op: de NRC Filmdag op zondag 17 maart is uitverkocht.

► Lazzaro Felice: Ongrijpbaar mooie magisch-realistische fabel uit Italië. ‘Heilige idioot’ Lazzaro sterft als 19de-eeuwse landarbeider en herrijst als lid van de grootsteedse onderklasse.
► Le Grand Bain: Geblokkeerde losers van middelbare leeftijd zoeken broederschap in synchroonzwemmen, maar treffen een coach uit de hel. Vertederende Franse feelgoodfilm.
► Dirty God: De felle Jade verstopt haar door zuur verminkte gelaat niet, integendeel. Medelijden wordt fascinatie en tenslotte bewondering in dit pareltje van Sacha Polak.
► Leto: Waarom voelen Russen nostalgie naar de Sovjet-Unie? Het antwoord geeft Leto, een extreem sfeervol groepsportret van de kwajongens van de Leningradse rockscene anno 1981.

Ticketprijzen (inclusief lunch- en dinerbuffet):
NRC-abonnee: €68,50
Normaal: €78,50
Cineville: €41,50