Novecento (1976) + Italiaanse lunch

Hoezo in Kino

Met het verdrietige bericht van het overlijden van één van Italië’s grootste regisseurs valt ook heugelijk nieuws te melden: zijn meeslepende epos Novecento (1900) is na een langdurig restauratieproces eindelijk weer in haar volle 317-minuten durende glorie te zien. In de originele taal met Engelse ondertiteling. KINO draait de film met een intermissie waarin we een Italiaanse lunch serveren: een heerlijke pasta en een vegetarische risotto optie. Kaartjes voor de film zijn alleen met het eten inbegrepen aan te schaffen. Novecento (1976) is het relaas van twee vrienden (Robert de Niro en Gerard Depardieu) die zich aan weerskanten van een politieke- en klassenstrijd bevinden die de ziel van Italiaanse volk zou verscheuren en de grondslag zou leggen voor de opkomst van het fascisme in Europa.

Regie: Bernardo Bertolucci

Cast: Robert De Niro, Gérard Depardieu, Dominique Sanda

Genre:

Drama, Historie

Land: Italië

Speelduur: 377 minuten

Taal: Italiaans

Ondertiteling: Engels

Kijkwijzer:
12

Speciaal voor leden van de Dante Alighieri bieden wij een korting van €5,- aan voor het arrangement. U vindt deze als optie bij de tickets. Let op, voor aanvang van de vertoning dient u uw ledenpas te tonen. 

▶︎ Italiaanse lunch & wijn + filmarrangement: €29,95 | Cineville: €14,95
▶︎ Programma:
10:15 – Novecento deel 1
13:00 – Italiaanse lunch + wijn
14:00 – Novecento deel 2
16:30 – Einde film
In 1900 worden op een landgoed in Noord-Italië twee jongens op dezelfde dag geboren. Alfredo, de zoon van een rijke landeigenaar en Olmo, uit een arme boerenfamilie. Ondanks hun verschillende afkomst, ontstaat er al snel een vriendschap tussen de twee jongens. Wanneer het fascisme een opmars maakt in Italië, besluit Olmo de strijd aan te gaan tegen de boerenonderdrukking. Alfredo daarentegen, collaboreert passief. Naarmate de tijd vordert, groeien de twee vrienden langzaam steeds verder uit elkaar.