Nina Wu

Hoezo in Kino

Een prachtig geschoten mindfuck, deze Taiwanese psychologische thriller over een beeldschone actrice die het probeert te maken in de harde filmwereld. Met een geweldige subtiele rol van Wu Kexi, die de film schreef geïnspireerd door Weinsteins val en wat haar zelf als jonge actrice overkwam. Deed veel stof opwaaien in de Certain Regard-competitie in Cannes 2019, waar het niet de allerbeste maar zeker wel één van de meest stijlvolle en provocatieve films was.

Regie: Midi Z

Cast: Ke-Xi Wu, Vivian Sung, Kimi Hsia

Genre:

Drama

Land: Taiwan

Speelduur: 102 minuten

Taal: Mandarijn

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16ASGT

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Voor of na de film nog een hapje eten in KINO’s restaurant? Bestel dan een Film & Dinerarrangement voor €24,50, inclusief een filmticket en €17,50 aan tegoed om te bestellen van de menukaart. Als je voor deze optie kiest, kun je 
ook direct een tafel reserveren in het restaurant. Bekijk het seizoensmenu hier

Nina Wu is een stijlvol, compromisloos Taiwanees #metoo-drama met surrealistische elementen, naar een script en met een hoofdrol van de formidabele Wu Ke-xi. ​ Sinds ze acht jaar geleden naar Taipei kwam voor haar carrière als actrice, is Nina Wu alleen nog maar voor korte films en commercials gevraagd. Net als ze de moed wil opgeven, belt een producent om haar uit te nodigen voor een auditie. De regisseur is veeleisend en het script bevat expliciete seksscènes, maar de rol biedt kans op een doorbraak en Nina wil alles doen om hem te bemachtigen. De film wordt een hit en Nina is van de ene op de andere dag een ster. Maar wanneer ze van de roem en aandacht wil genieten, vertonen zich scheurtjes in haar mentale gezondheid. Een mysterieuze vrouw verschijnt op onverwachte plaatsen en lijkt het op Nina gemunt te hebben, of is het haar verbeelding? Terwijl ze haar grip op de realiteit verliest, komt een onderdrukte herinnering naar de oppervlakte.

NRC Handelsblad ★★★★
“een lynchiaans scenario over internalisering van seksueel misbruik”
“ Later…zal Nina Wu als de ‘godmother’ van een nieuw genre worden beschouwd. Des te meer reden om deze Taiwanese film direct te gaan zien.”

De Volkskrant ★★★★
Nina Wu is een aantrekkelijke mix van genres, die de kijker vaak op het verkeerde been zet”

Trouw ★★★★
“Elegant en rijk gestileerd”