Monos

Hoezo in Kino

Zeer indrukwekkende dramathriller van de debuterende filmmaker Alejandro Landes. Gesteund met hulp van IFFR en met een Nederlandse coproducent was Monos één van de grote winnaars op Robert Redfords’ Sundance Festival, en de openingsfilm van het Imagine Filmfestival in Nederland. Prachtig geschoten op de hoogtes en in de jungle van Colombia, spannend, en bijna als een droom wanneer de kids die als guerilla’s worden ingezet steeds verder afdrijven van hun houvast en identiteit. Zeer bijzonder, en nog bijna niet te zien geweest.

Regie: Alejandro Landes

Cast: Julianne Nicholson, Sofia Buenaventura, Moisés Arias, Julian Giraldo

Genre:

Drama, Thriller

Land: Colombia

Speelduur: 102 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GGT

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Voor of na de film nog een hapje eten in KINO’s restaurant? Bestel dan een Film & Dinerarrangement voor €24,50, inclusief een filmticket en €17,50 aan tegoed om te bestellen van de menukaart. Als je voor deze optie kiest, kun je 
ook direct een tafel reserveren in het restaurant. Bekijk het seizoensmenu hier

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie. Als de commandant vertrokken is lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens… Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.