Laatste kans: Monos

Hoezo in Kino

Zeer indrukwekkende dramathriller van de debuterende filmmaker Alejandro Landes. Gesteund met hulp van IFFR en met een Nederlandse coproducent was Monos één van de grote winnaars op Robert Redfords’ Sundance Festival, en de openingsfilm van het Imagine Filmfestival in Nederland. Prachtig geschoten op de hoogtes en in de jungle van Colombia, spannend, en bijna als een droom wanneer de kids die als guerilla’s worden ingezet steeds verder afdrijven van hun houvast en identiteit. Zeer bijzonder, en nog bijna niet te zien geweest.

Regie: Alejandro Landes

Cast: Julianne Nicholson, Sofia Buenaventura, Moisés Arias, Julian Giraldo

Genre:

Drama, Thriller

Land: Colombia

Speelduur: 102 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GGT

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee krijg je €4 korting op je ticket én kun je voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie. Als de commandant vertrokken is lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens… Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.