Laatste kans: Miles Davis: Birth of the cool

Hoezo in Kino

Het fabelachtige talent en de muzikale evolutie van Jazz’s meest vooraanstaande trompettist en innovator wordt prachtig in beeld gebracht en benadrukt nog maar eens wat zijn invloed was op de introductie van het genre in de mainstream popcultuur.

Regie: Stanley Nelson

Cast: Miles Davis

Genre:

Documentaire, Muziek

Land: VS

Speelduur: 115 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
AL

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee krijg je €4 korting op je ticket én kun je voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is. Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij uiterlijk weer uitdroeg door prachtige pakken en dure sportwagens. Hij was een ware stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. En tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek is, zo vol en dramatisch is zijn leven. Miles Davis leeft zoals hij zijn creativiteit exploreert. Hij verkent elke uithoek, experimenteert en wisselt net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt deze film tot een must-see waar je elke minuut van gekluisterd op je stoel zit.

NRC Handelsblad ★★★★
“Waarom trompettist Miles Davis (1926-1991) een van de groten uit de jazzgeschiedenis is, maakt de documentaire Miles Davis: Birth of the Cool uitstekend duidelijk.”

Trouw ★★★★ 
“De Afro-Amerikaanse regisseur Stanley Nelson brengt zijn verhaal tot leven in ‘Miles Davis: Birth of the Cool’, een muziekdocumentaire uit duizenden, die zowel de liefhebber als de nieuwkomer verwelkomt.”

VPRO Cinema ★★★★
“Het is net of Miles tegenover je zit op een feestje en de ene na de andere smeuïge anekdote opdist’’ … ‘’Fantastisch archiefmateriaal, interviews met een keur aan prominente jazzfiguren en dan is er inderdaad nog die prachtige muziek.”