McQueen

Hoezo in Kino

De indringende documentaire McQueen is het relaas van een getormenteerde ziel die mode als creatieve uitlaatklep gebruikte maar zijn demonen niet kon ontsnappen. Autodidact, tegendraads (pun intended) en briljant: de meteorische opkomst van modeontwerper Alexander McQueen van een armoedige thuissituatie tot in de hoogste couture regionen was even uniek als kortstondig.

Regie: Peter Ettedgui

Cast: Alexander McQueen

Genre:

Documentaire

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 111 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
AL

Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is Mcqueen een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.

De Volkskrant
★★★★ – “Je hoeft niet van mode te houden om te vallen voor de ‘ondeugende schooljongen’ over wie zijn intimi zo liefdevol vertellen. De charme waarmee dit enfant terrible het voor elkaar kreeg dat mensen hem betaalden om alleen al in zijn sprankelende aanwezigheid te zijn, is overduidelijk.”

Trouw
★★★★ – “Ontroerend, stijlvol portret”

De Telegraaf
★★★★ – “Openhartige, intieme maar ook duistere documentaire”

VPRO gids / Cinema.nl
★★★★ – “Intiem documentair portret over het leven en werk van de revolutionaire, tegendraadse Londense modeontwerper Alexander McQueen.”