Mank

Hoezo in Kino

Citizen Kane is nu een cinemas hall of famer maar flopte destijds legendarisch. Oorzaak was de niet geheel subtiele persiflage van mediamagnaat William Randolph Hearst, die de film prompt de grond in liet schrijven en The Academy Awards lieten hierom Kane ook grotendeels links liggen. Mank, over de totstandkoming van de film werd geschreven door Jack Fincher, David’s vader, die scenarist Herman J. Mankiewicz’s strijd portretteert en hoe hij samen met Orson Welles de film van de grond weet te krijgen, maar daar een hoge prijs voor betaald.

Regie: David Fincher

Cast: Lily Collins, Amanda Seyfried, Gary Oldman |drama

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 131 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12HGT

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je tickets besteld en heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je uiterlijk één uur voor aanvang van de vertoning je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort.

Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, terwijl hij zich haast om het scenario van Citizen Kane voor Orson Welles af te maken.