Laatste kans: Mank

Hoezo in Kino

Citizen Kane is nu een cinemas hall of famer maar flopte destijds legendarisch. Oorzaak was de niet geheel subtiele persiflage van mediamagnaat William Randolph Hearst, die de film prompt de grond in liet schrijven en The Academy Awards lieten hierom Kane ook grotendeels links liggen. Mank, over de totstandkoming van de film werd geschreven door Jack Fincher, David’s vader, die scenarist Herman J. Mankiewicz’s strijd portretteert en hoe hij samen met Orson Welles de film van de grond weet te krijgen, maar daar een hoge prijs voor betaald.

Regie: David Fincher

Cast: Lily Collins, Amanda Seyfried, Gary Oldman |drama

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 131 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12HGT

►► Rotterdampashouders opgelet: dit pasjaar mag je 2x gratis naar de film in KINO! Reserveer je tickets door ons even te bellen via 010-268 1160.


►► We adviseren je om vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je tot uiterlijk één uur voor aanvang je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl

Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, terwijl hij zich haast om het scenario van Citizen Kane voor Orson Welles af te maken.