Laatste kans: Madre

Hoezo in Kino

Omdat de Frans-Spaanse kust deze zomer niet binnen handbereik ligt nemen we je graag mee via deze Ozonesque dramathriller van Rodrigo Sorogoyen (El Reino, Que Dios Nos Perdone). De jonge Spaanse regisseur ontving een Oscar-nominatie voor zijn korte film Madre (2017), de geweldige onetaker waarmee deze onverwachte speelfilm begint. Prikkelend, mysterieus en kalm zet hij het verhaal verder, gedragen door de uitmuntende Marta Nieto.

Regie: Rodrigo Sorogoyen

Cast: Jules Porier, Marta Nieto, Alex Brendemühl, Frédéric Pierrot, Anne Consigny

Genre:

Drama

Land: Spanje

Speelduur: 128 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12AHGT

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit, maar wordt tegelijkertijd het verleden ingetrokken als ze de Franse tiener Jean tegenkomt die haar in zijn voorkomen sterk doet denken aan haar zoon. Hun contact maakt veel los bij henzelf en iedereen om hen heen.

Madre is een nagelbijtend psychologisch drama van de Spaanse filmmaker en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, El Reino) en de bewerking van zijn bekroonde en Oscargenomineerde korte film (Madre, 2017). Het is Sorogoyen’s derde samenwerking met schrijver Isabel Peña, met intense cinematografie van Álex de Pablo. Madre werd positief ontvangen door de internationale pers op het Filmfestival van Venetië en heeft een glansrol voor de Spaanse actrice Marta Nieto (Elena) die haar complexe innerlijke strijd op aangrijpende wijze neerzet en de kijker regelmatig van spanning de adem laat inhouden. Ook overtuigt Jules Portier als de jonge Jean, met de zo kenmerkende tegenstrijdige tieneremoties. Andere rollen zijn o.a. voor Anne Consigny (Elle), Alex Brendemühl (La Prière) en Frédéric Pierrot (Hors Normes).

★★★★ de Volkskrant

★★★★ NRC Handelsblad

★★★★ Trouw

★★★★ VPRO