Laatste kans: Les Plus Belles Années d’une Vie

Hoezo in Kino

Een vertederende film over hoe liefde over jaren kan vervagen maar nooit helemaal verdwijnt. Acteergrootheden Jean-Louis Trintignant (Amour) en Anouk Aimée zijn na vijftig jaar net als wij nog steeds in de ban van hun prachtige romance uit Un Homme et une Femme (1966), en herbeleven hun levens en liefde. De film is mooi, ontroerend, grappig en een geweldige ode aan de klassieker, liefde en de Franse cinema. Lelouch weet zelfs zijn halsbrekende short C’était un rendez-vous (1976) in de film te verwerken en alleen al om die ongekende bioscoopervaring is Les Plus Belles Années d’une Vie een absolute aanrader.

Regie: Claude Lelouch

Cast: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Marianne Denicourt, Monica Bellucci, Soho Rezanejad, Antoine Sire

Genre:

Drama

Land: Frankrijk

Speelduur: 91 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
6G

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Let op: vanaf 18.06 zijn al onze voorstellingen geplaceerd, je kunt dan je stoelen selecteren tijdens het bestellen van je tickets.

Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw wiens prachtige en onverwachte romance ontroerde in Un Homme et Une Femme, de inmiddels iconische film die onze kijk op liefde voor altijd veranderde. Maar nu voormalig autocoureur Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder…