Laatste kans: La Vérité

Hoezo in Kino

De Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda kennen we van zijn humanistische portretten als After LifeNobody Knows en recent Shoplifters. Nu waagt hij de sprong naar Europa voor een verfilming van een toneelstuk wat hij al 15 jaar terug schreef en de film met Franse arthouse veteranen Catherine Deneuve, Juliette Binoche maar ook o.a. Ethan Hawke heeft dan ook zijn subtiele intrafamiliale dynamiek en fijngevoeligheid.

Regie: Hirokazu Kore-eda

Cast: Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Ludivine Sagnier, Ethan Hawke

Genre:

Drama

Land: Frankrijk

Speelduur: 106 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
AL

►► Let op: vanaf 18.06 zijn al onze voorstellingen geplaceerd, je kunt dan je stoelen selecteren tijdens het bestellen van je tickets.

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

De Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.