La Notte: Legowelt scores Nosferatu (1979)

Hoezo in Kino

We luiden de nacht in met een live concert van Legowelt bij de film Nosferatu, Phantom der Nacht. Deze vampierklassieker wordt voorzien van een nieuwe soundtrack waarin synthesizer legende Legowelt zijn liefde voor Werner Herzog combineert met een muzikale ontdekkingstocht die – net als de film – het alledaagse ontstijgt en de verbeelding versterkt.

Regie: Werner Herzog

Cast: Klaus Kinski, Isabelle Adjani, Bruno Ganz

Genre:

Horror

Land: Duitsland

Speelduur: 96 minuten

Ondertiteling: English

Kijkwijzer:
16A

Over de film
Het is middernacht als makelaar Jonathan Harker (Bruno Ganz) bij het in verval geraakte kasteel van Graaf Dracula (Klaus Kinski) in Transsylvanië aankomt, waar hij de graaf moet begeleiden bij zijn koop van een net zo vervallen woning in het Duitse dorpje Wismar. Had hij maar naar het onheilspellende voorgevoel van zijn prachtige vrouw Lucy (Isabelle Adjani) geluisterd en was hij maar nooit gegaan. Buiten huilt de wind en janken wolven die de excentrieke graaf liefkozend ‘zijn kinderen van de nacht’ noemt…. Opgesloten in het kasteel en doodziek gebeten ziet Jonathan machteloos toe hoe Graaf Dracula zich op weg naar Wismar begeeft met als bagage een tiental grafkisten vol dood, verderf en duizenden ratten.

Herzog’s Nosferatu is een schitterend en kleurrijk hommage aan de stille, zwart-wit variant uit 1922 van F.W. Murnau. De film werd gedeeltelijk in Delft en Schiedam opgenomen en wordt – leve de Nederlandse landschappen  – vaak genoeg met een schilderij vergeleken. Tevens wordt de film gezien als zijn tweede (van de vijf) samenwerking(en) met de beruchte en beroemde acteur Klaus Kinski; een vampier in hart en nieren. Er is niemand aan wier hand je beter naar het hart der duisternis af kunt reizen dan aan die van Kinski, eerder bewezen met zijn rol als Aguirre in AGUIRRE, AND THE WRATH OF GOD (1972).

Over Legowelt
Legowelt, NL (Clone, Night) is een gevierd begrip in de wereld van de elektronische muziek. Zijn uiteenlopende muziekprojecten –  van down to earth tot zeer fantasierijk –  zijn altijd aangrijpend en hebben een betoverende werking op de luisteraar.

Sinds de jaren ’90 behoort hij tot een van de spilfiguren van de Dutch West Coast Sound en Intergalatic FM. Zijn muziek is zowel geïnspireerd door house en techno pioniers uit Chicago en Detroit als fantasy– en sci-fi cinema en ambient.

Tickets voor het cinema concert kosten € 16,50 of € 6,50 met Cineville.

La Notte
Tijdens La Notte is de film je weekendfeestje. Je kijkt de beste nachtfilms met iets extra’s. Zoals live muziek, een absurde talkshow, achtergrondverhalen, hedendaagse visies en een droomcadeau. Tussen de films door check je legendarische séance scenes, luister je een griezelige hoorspelen en strijd je in de quiz on soundtracks.Genoeg geprikkeld? De bar is geopend om nog uren na te praten en de dj’s nemen hun lekkerste nachtplaten mee zodat je de hoofdrol pakt in je eigen feestje. Kom zaterdag 17 november naar de derde editie van La Notte in KINO Rotterdam.

La Notte is een initiatief van Stichting Filmnacht, Secret Cinema en Roffa Mon Amour, Wies Sanders, Lisa Smith, Charlotte van Zanten

GRATIS NON-STOP NACHTPROGRAMMA
Muziek, vertier, spoken en bloody proviand houden je wakker!

SÉANCE kamertje | KINO 5 18:30 – 00:00
Geen nacht zonder geesten. Tijdens La Notte kun je op eigen risico geesten oproepen bij de Séance. Neem plaats aan de ronde tafel en maak kennis met het cinematografische hiernamaals. Al vanaf 1760 bestaat het spiritisme en in films werd het al snel een dankbaar onderwerp voor hilarisch-griezelige scènes. Stap in de wereld van het medium film en zie hoe in de loop van de filmgeschiedenis in séances de verbinding wordt gelegd met gene zijde. Ontmoet oude bekenden als Margaret Rutherford, Patrick Swayze en mediums als Dr. Mabuse en Dr. Acula. Luister naar jaren 40 en 50 luisterverhalen over séances en mediums. Met filmische boodschappen van Hitchcock’s Family Plot, Ghost, You’ll find out, The devil commands, The Adams Family, The Others, Ouija: Origin of Evil, Blood Orgy of the She Devil, The Medium en Blithe Spirit.