La Notte: Cat People (1982)

Hoezo in Kino

Schraders Cat People uit 1982 is de exorbitante remake van de gelijknamige film uit 1942 van Jacques Tourneur. Viezer, Amerikaanser, ronduit schaamteloos en wars van cinema stereotypes. Mede door het net zo absurde Cinebizari voorprogramma, is Cat People tijdens La Notte ideaal om te zien met je vrienden. Zoek na afloop vooral de bar op en neem de kwade jaren ‘80 en het veelzijdige oeuvre van Schrader nog eens goed onder de loep!

Regie: Paul Schrader

Cast: Nastassja Kinski, Malcolm McDowell, John Heard

Genre:

Fantasy, Horror, Thriller

Land: VS

Speelduur: 148 minuten

Ondertiteling: English

Kijkwijzer:
16AG

Cat People bevat alle personages en ingrediënten van een perverse nachtmerrie waar je met schrik uit wakker wordt. Personages: een bloedmooie maagd (Nastassja Kinski:  Paris Texas), een All-American slicke dierenverzorger (John Heard: Home Alone) en een stoute incestueuze broer (Malcolm McDowell: A Clockwork Orange). Ingrediënten: een interseksuele sadomasochistische relatie tussen mensen en kat-achtigen op een gore soundtrack van David Bowie. Het kan niet anders: dit is een film uit de scheve genderjaren ’80.

Broer Paul en zus Irene zijn als weeskinderen uit elkaar gehaald. Na haar jeugd volmaakt te hebben doorlopen bij haar voogdij-ouders vertrekt Irene naar haar broer in New Orleans, de grote stad. Daar ontmoet ze de sexy zoöloog Oliver waar ze voor het eerst hevig verliefd op wordt. Haar beeldschone lichaam staat op springen; ze is klaar om de liefde te bedrijven. Maar seks heeft voor wezens als Irene een nare bijkomstigheid. Liefde met scherpe nagels…

Tickets:

Alle films hebben een extra programma. De films kosten daarom €13 of €3 met Cineville. Tickets voor het cinema concert kosten €16,50 of €6,50 met Cineville. Het non-stop randprogramma is gratis toegankelijk.

La Notte
Tijdens La Notte is de film je weekendfeestje. Je kijkt de beste nachtfilms met iets extra’s. Zoals live muziek, een absurde talkshow, achtergrondverhalen, hedendaagse visies en een droomcadeau. Tussen de films door check je legendarische séance scenes, luister je een griezelige hoorspelen en strijd je in de quiz on soundtracks.Genoeg geprikkeld? De bar is geopend om nog uren na te praten en de dj’s nemen hun lekkerste nachtplaten mee zodat je de hoofdrol pakt in je eigen feestje. Kom zaterdag 17 november naar de derde editie van La Notte in KINO Rotterdam.

La Notte is een initiatief van Stichting Filmnacht, Secret Cinema en Roffa Mon Amour, Wies Sanders, Lisa Smith, Charlotte van Zanten

GRATIS NON-STOP NACHTPROGRAMMA
Muziek, vertier, spoken en bloody proviand houden je wakker!

SÉANCE kamertje | KINO 5 18:30 – 00:00
Geen nacht zonder geesten. Tijdens La Notte kun je op eigen risico geesten oproepen bij de Séance. Neem plaats aan de ronde tafel en maak kennis met het cinematografische hiernamaals. Al vanaf 1760 bestaat het spiritisme en in films werd het al snel een dankbaar onderwerp voor hilarisch-griezelige scènes. Stap in de wereld van het medium film en zie hoe in de loop van de filmgeschiedenis in séances de verbinding wordt gelegd met gene zijde. Ontmoet oude bekenden als Margaret Rutherford, Patrick Swayze en mediums als Dr. Mabuse en Dr. Acula. Luister naar jaren 40 en 50 luisterverhalen over séances en mediums. Met filmische boodschappen van Hitchcock’s Family Plot, Ghost, You’ll find out, The devil commands, The Adams Family, The Others, Ouija: Origin of Evil, Blood Orgy of the She Devil, The Medium en Blithe Spirit.