La Notte: By The Time It Gets Dark (2016)

Hoezo in Kino

Met haar tweede speelfilm vond regisseur Anocha Suwuchakornpong een manier om te leren omgaan met de onmogelijkheid van het maken van een historisch getrouwe film. In een mensenleven vinden zoveel gebeurtenissen, anekdotes en voorvallen plaats dat we misschien gewoon gedoemd zijn om te vergeten. Hoe kunnen we anders iedere ochtend ons uit bed komen? In By The Time It Gets Dark ontwaart de geschiedenis zich in fragmentarische anekdotes en het voelt meer aan als een droom dan als de realiteit. Een vergelijkbare cinema-ervaring beleefden we eerder bij de surrealistische films van Apichatpong Weersethakul.

Regie: Anocha Suwuchakornpong

Cast: Visra Vichit-Vadakan, Arak Amornsupasiri, Achtara Suwan

Land: Thailand

Speelduur: 105 minuten

Ondertiteling: English

Kijkwijzer:
12A

Twee vrouwen arriveren in een afgelegen villa. De jongste wil een film maken over de oudere, die actief betrokken was bij de studentendemonstraties aan Bangkok’s Thammasat Universiteit in 1976. Deze demonstraties werden bruut neergeslagen en tientallen studenten kwamen daarbij om het leven. Ze zet haar camera neer en vraagt de vrouw terug te gaan in de tijd. Wat volgt is een film in een film in een film. We verlaten het heden en reizen af naar het verleden, maar we slaan al snel zijwegen in en belanden in bossen met magische paddenstoelen en ontmoeten een vrouw met kinetische krachten.

La Notte nodigt je uit voor deze droomfilm waarin de realiteit niet te vangen is en we overgeleverd zijn aan onze associatieve vrije geest. Verlicht door het surrealisme in de film, verlaat je 100 minuten later de cinema. Voorafgaand aan de film krijgen bezoekers een droomcadeau en doorlopen en droomritueel.

Tickets:
Alle films hebben een extra programma. De films kosten daarom €13 of €3 met Cineville. Tickets voor het cinema concert kosten €16,50 of €6,50 met Cineville. Het non-stop randprogramma is gratis toegankelijk.

La Notte
Tijdens La Notte is de film je weekendfeestje. Je kijkt de beste nachtfilms met iets extra’s. Zoals live muziek, een absurde talkshow, achtergrondverhalen, hedendaagse visies en een droomcadeau. Tussen de films door check je legendarische séance scenes, luister je een griezelige hoorspelen en strijd je in de quiz on soundtracks.Genoeg geprikkeld? De bar is geopend om nog uren na te praten en de dj’s nemen hun lekkerste nachtplaten mee zodat je de hoofdrol pakt in je eigen feestje. Kom zaterdag 17 november naar de derde editie van La Notte in KINO Rotterdam.

La Notte is een initiatief van Stichting Filmnacht, Secret Cinema en Roffa Mon Amour, Wies Sanders, Lisa Smith, Charlotte van Zanten

GRATIS NON-STOP NACHTPROGRAMMA
Muziek, vertier, spoken en bloody proviand houden je wakker!

SÉANCE kamertje | KINO 5 18:30 – 00:00
Geen nacht zonder geesten. Tijdens La Notte kun je op eigen risico geesten oproepen bij de Séance. Neem plaats aan de ronde tafel en maak kennis met het cinematografische hiernamaals. Al vanaf 1760 bestaat het spiritisme en in films werd het al snel een dankbaar onderwerp voor hilarisch-griezelige scènes. Stap in de wereld van het medium film en zie hoe in de loop van de filmgeschiedenis in séances de verbinding wordt gelegd met gene zijde. Ontmoet oude bekenden als Margaret Rutherford, Patrick Swayze en mediums als Dr. Mabuse en Dr. Acula. Luister naar jaren 40 en 50 luisterverhalen over séances en mediums. Met filmische boodschappen van Hitchcock’s Family Plot, Ghost, You’ll find out, The devil commands, The Adams Family, The Others, Ouija: Origin of Evil, Blood Orgy of the She Devil, The Medium en Blithe Spirit.