Laatste kans: Knives Out

Hoezo in Kino

Een wervelende ‘whodunnit’ in de traditie van Murder on the Orient Express maar zonder de stoffigheid en met toegevoegde humor en onderhuidse familievetes. Geschreven en geregisseerd door Rian Johnson (Brick, Looper), die met een fantastische cast je twee uur lang op het puntje van je stoel weet te houden. De perfecte familiefilm voor mensen die niet van familiefilms houden.

Regie: Rian Johnson

Cast: Daniel Craig, Chris Evans, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Katherine Langford, Christopher Plummer, Jaeden Lieberher, Don Johnson

Genre:

Drama, Misdaad

Land: VS

Speelduur: 130 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12AGT

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. Met Knives Out brengt de prijswinnende schrijver en regisseur Rian Johnson een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.