KINOxMOMO: Eefje de Visser ‘Bitterzoet’

Hoezo in Kino

Let op: deze voorstelling is geplaceerd, je kunt je stoelen kiezen bij het kopen van de kaartjes.

Het prachtige album Bitterzoet is typisch Eefje de Visser, maar met verrassende en verslavend fijne synthesizers. De bijbehorende liveshow op Eurosonic/Noorderslag was waanzinnig, en het is zeer spijtig dat de onvermijdelijke zegetocht langs club- en festivalpodia (o.a. Motel Mozaique 2020) niet door kon gaan. Maar Eefje en band hebben gelukkig niet stil gezeten en de show tot een geweldige concertfilm gemaakt die op 3 juli over heel Nederland tóch in première gaat bij verschillende poppodia – in Rotterdam gepresenteerd door KINO en Motel Mozaique. Op verschillende plaatsen al uitverkocht; haal snel je tickets!

Genre:

Concertfilm

Speelduur: 75 minuten

Kijkwijzer:


Vrijdag 3 juli brengt Eefje de Visser een bijzondere concertfilm uit, het weekend dat ze normaal gesproken op Werchter zou spelen met haar band. De film biedt naast een (alternatieve) live show een bijzonder kijkje in haar wereld, gefilmd in De Robot Studios, een Gentse loft waarin Eefje werkt, slaapt en leeft. Met de opbrengsten wil Eefje de Visser haar crew en muzikanten door de Coronacrisis helpen.

In januari dit jaar verscheen Bitterzoet, Eefjes vierde album. Het album werd met veel enthousiasme ontvangen en ook de eerste (try-out) concerten met haar nieuwe band waren een groot succes. Verder dan dit voorproefje kwam het helaas niet… De uitverkochte releasetour door Nederland en België stond op het punt te beginnen toen de Coronacrisis uitbrak. “De liveshow die we hadden voorbereid, moest een zwoele trip worden vol samenzang en electronica”, vertelt Eefje. “Met invloeden van dance en nostalgische pop, maar ook flarden van sierlijke choreografie en een uitgewerkte lichtshow. We keken er echt enorm naar uit de nieuwe nummers te spelen.” Met de concertfilm wil Eefje niet alleen haar team steunen maar ook haar fans een ervaring brengen die hier dichtbij komt, waarin popmuziek, choreografie, licht en decor een artistiek geheel vormen.

Eefje en haar band zijn in topvorm en willen daarom de volledige liveshow alsnog in première laten gaan via deze concertfilm, live opgenomen in de beste audio-en beeldkwaliteit in haar huis en studio waar ze Bitterzoet ook maakte. De inkomsten worden verdeeld onder haar team, de vaste band en crew, en iedereen die meewerkt aan het ontwikkelen van de film. “Zo hoop ik dat we van deze lockdown-nood een deugd kunnen maken, zowel voor mijn fantastische, toegewijde team en voor mijn awesome publiek!”

De film is 3 juli te zien in KINO en in een aantal Nederlandse concertzalen waar Eefje haar uitverkochte Bitterzoet show ging brengen.