KINO’s Vitamine Cineville tip #3: The Rider (2017)

Hoezo in Kino

Deze film van regisseur Chloé Zhao doet gelijk denken aan het meanderende werk van Terrence Malick, maar met meer focus op haar protagonist; een jonge cowboy die na een rodeo ongeluk te rade moet gaan of zijn passie voor paarden en het rijden ervan het waard is zijn leven voor op het spel te zetten. De nieuwe film van Chloé Zhao, Nomadland, won vorig jaar de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië en is, zodra we weer opengaan, te zien in KINO.

Regie: Chloé Zhao

Cast: Brady Jandreau, Mooney, Tim Jandreau

Genre:

Drama

Land: VS

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:


Na een harde val van zijn paard mag rodeorijder Brady nooit meer in het zadel: te gevaarlijk. Een volgende klap kant fataal zijn zegt de dokter. Maar Brady wil het niet horen en trekt eigenhandig de nietjes uit zijn hoofdwond om zo snel mogelijk weer een rit te kunnen maken.

Ook als je nog nooit op een paard hebt gezeten, snap je wat er gaande is in de zachte cowboyfilm The Rider: hier moet iemand afscheid nemen van het mooiste dat er is. Regisseur Chloé Zhao werkte voor haar subtiele portret met veel non-professionele acteurs: Brady, zijn vader en zijn zusje spelen allemaal een fictieve versie van zichzelf.

Bekijk The Rider op Vitamine Cineville