KINO/Pathé Summer Nights: voorpremière The Kitchen

Hoezo in Kino

KINO en Pathé vieren hun gezamenlijke liefde voor de film en organiseren van 3 tot en met 8 september samen de eerste editie van openluchtfilmfestival Summer Nights. Zes zomerse filmavonden op het Henegouwerplein met voorpremières, live-muziek, dj’s, heerlijk eten en drinken. Je bent al welkom vanaf 17:00 en zodra de zon ondergaat, rond 20:50, beginnen we met de film!

Regie: Andrea Berloff

Cast: Elisabeth Moss, Melissa McCarthy, Domhnall Gleeson

Genre:

Actie, Drama, Misdaad

Land: VS

Speelduur: 103 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GGT

Vrijdag 6 september presenteren we een voorpremière van The Kitchen. Melissa McCarthy, Tiffany Haddish en Elizabeth Moss hebben hun maffia-echtgenoten echt niet nodig in deze harde comicverfilming. Van de schrijfster van Straight Outta Compton.

The Kitchen is een rauwe film over vrouwen in de wereld van de georganiseerde misdaad, geschreven en geregisseerd door Andrea Berloff, de voor een Oscar-genomineerde scenariste van ‘Straight Outta Compton’. De hoofdrollen worden vertolkt door Melissa McCarthy, Tiffany Haddish, en Elisabeth Moss als de echtgenotes van leden van de Ierse maffia uit Hell’s Kitchen die in 1978 door toedoen van de FBI in de gevangenis belanden. De dames besluiten daarop het heft maar in eigen hand te nemen en blijken onverwachts heel bedreven te zijn in het runnen van de criminele organisatie en het uit de weg ruimen van de concurrentie…letterlijk.

► Let op: dit is een openlucht filmvoorstelling
► Locatie: Henegouwerplein, Rotterdam
► Bekijk het gehele programma: www.summer-nights.nl