KINO Filmklub: Thunder Road

Hoezo in Kino

Elke laatste vrijdag van de maand om 15:00 in KINO 1 exclusieve voorpremières van de beste films. Één van de programmeurs vertelt vooraf waarom hij zo uitziet naar de film, en na de vertoning horen we graag of je het daarmee eens bent (of niet, natuurlijk). Wij verzorgen borrelhapjes en een glas prosecco achteraf, dus je bent van harte uitgenodigd om de film te komen evalueren.

Regie: Jim Cummings

Cast: Jim Cummings, Kendal Farr, Nican Robinson, Chelsea Edmundson, Macon Blair, Bill Wise

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 120 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
6AGGT

Voor de eerste editie van de Filmklub 2019 hebben we gekozen voor de indie-film Thunder Road. Regisseur/producent/acteur Jim Cummings won met zijn erg leuke korte film rondom Bruce Springsteens prijsnummer (hier te zien) de publieksprijs op het Sundance festival in 2016, en heeft met een klein budget en een hoop spaargeld en overtuiging de short uitgebouwd tot een geweldige komedie over hoe het leven weer op te pakken na verlies van een familielid. Thunder Road is weergaloos geschreven, geregisseerd en geacteerd, en ontroerde ons zeer toen we ‘m zagen in competitie op het filmfestival van Cannes. 

Na de vertoningen van en leuke gesprekken bij The Sisters BrothersCold War, Colette en Werk ohne Autor gaan we graag met de Filmklub verder in 2019. In verband met IFFR slaan we januari over, maar van februari t/m juni 2019 beloven we jullie weer de tofste en mooiste films, waar wij zelf het meest naar uitkijken. Met vooraf een korte uitleg waarom, en naderhand een prosecco in de hand om na te kletsen. Een seizoenskaart kost € 47,50 voor 5 edities (inclusief glas prosecco).

De KINO Filmklub seizoenskaart koopt u via deze link of aan de kassa. Wil je je aanmelden voor onze Filmklub-nieuwsbrief of hebt je een vraag, stuur dan een mailtje naar filmklub@kinorotterdam.nl.

Cineville
Heb je een Cinevillepas? Stuur een mailtje naar filmklub@kinorotterdam.nl en wij zorgen dat je tijdig een kaartje kunt reserveren. Via dit e-mailadres meld je je ook aan voor onze nieuwsbrief, via deze speciale Filmklub-nieuwsbrief maken we ook de filmtitels bekend en krijgen leden als eerste de kans om voor het nieuwe voorjaarsseizoen te boeken.