Just 6.5

Hoezo in Kino

Één van de beste misdaadthrillers die we in jaren zagen – spannend, emotioneel beladen en zeer realistisch. Niks is zwartwit in het door medicijn- en heroïneverslavingen geteisterde Iran, waar politieman Peyman Moaadi (bekend van A Separation) niet zonder vuile handen de strijd aan kan gaan met de mysterieuze drugskingpin Naser Khakzad. Saeed Roustayi’s debuutfilm is een scherp pamflet tegen de zware problemen in Iran; van deze dertiger gaan we nog veel horen.

Regie: Saeed Roustayi

Cast: Payman Maadi, Navid Mohammadzadeh, Farhad Aslan

Genre:

Drama

Land: Iran

Speelduur: 131 minuten

Taal: Perzisch

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:


►► Rotterdampashouders opgelet: dit pasjaar mag je 2x gratis naar de film in KINO! Reserveer je tickets door ons even te bellen via 010-268 1160.


►► We adviseren je om vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je tot uiterlijk één uur voor aanvang je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl

Just 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt. De tweede film van Saeed Roustaee duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst met de ‘good-bad cop’ Samad een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar diens familie in verkeerde. Zo heeft alles een keerzijde. De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestatie’s en executies. De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt? Schrijver-regisseur Saeed Roustaee maakte een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken.