Judas and the Black Messiah

Hoezo in Kino

Regisseur Shaka King (beste naam ooit) leerde het vak in de muziekvideo-bizz maar zijn eerste debuutfilm is alles behalve ‘style over substance’. De op feiten gebaseerde film vertelt de opkomst van één van de meest charismatische zwarte leiders van de Black Panther Party en hoe deze organisatie van binnenuit werd verraden. Met uitmuntende (en met een Oscar bekroonde) rollen voor o.a. Daniel Kaluuya, LaKeith Stanfield en Dominique Fishback.

Regie: Shaka King

Cast: Daniel Kaluuya, Lakeith Stanfield, Dominique Thorne, Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders, Martin Sheen, Algee Smith, Darrell Britt-Gibson, Amari Cheatom, Caleb Eberhardt, Lil Rel Howery

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 127 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GGT

FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden. Beroepscrimineel O’Neal schept er genoegen in om niet alleen de Black Panthers om de tuin te leiden, maar ook zijn contactpersoon, FBI-agent Roy Mitchell (Jesse Plemons). Terwijl zijn politieke invloed toeneemt, wordt Hampton verliefd op mede-revolutionair Deborah Johnson (Dominique Fishback). Ondertussen worstelt O’Neal met zijn geweten. Zal hij partij kiezen voor de goede kant, of zal hij Hampton en de Black Panthers verraden, zoals hem wordt opgedragen door FBI-directeur J. Edgar Hoover (Martin Sheen)?Judas and the Black Messiah is geïnspireerd op echte gebeurtenissen en werd geregisseerd door Shaka King, die daarmee zijn studiospeelfilm-regiedebuut maakte.