Laatste kans: Joker

Hoezo in Kino

Een comicbook adaptatie die de Gouden Leeuw in Venetië wint? Jazeker. Joaquin Phoenix zet de meest gevreesde vijand van Gotham neer als een gewond wild dier die in zijn eenzaamheid besluit de gekte om hem heen en in hemzelf te kanaliseren in een clownesk alter ego. Regisseur Todd Phillips liet zich inspireren door Scorsese’s vroege werk met De Niro maar weet een hele eigen draai te geven aan “God’s Lonely Man”. Believe the hype.

Regie: Todd Phillips

Cast: Joaquin Phoenix, Frances Conroy, Robert De Niro, Zazie Beetz, Marc Maron

Genre:

Thriller

Land: VS

Speelduur: 122 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GGT

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee krijg je €4 korting op je ticket én kun je voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.