Isle of Dogs

Hoezo in Kino

Wes Andersons negende film doet hem weer terugkeren naar het stop-motion format van zijn eerdere Fantastic Mr. Fox. Een indrukwekkende stemmencast doet de overwegend uit honden bestaande personages aanvoelen als volwaardige karakters en dit is dan ook één van Andersons beste films. Het gehele oeuvre van Wes Anderson is vanaf 8 mei te zien in KINO.

Regie: Wes Anderson

Cast: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton

Genre:

Avontuur, Komedie

Land: VS

Speelduur: 101 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
9 jaar

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Met de release van Wes Andersons negende film, Isle of Dogs, is vanaf 8 mei The Complete Wes Anderson in KINO te zien. Een vertoning van alle films die Wes Anderson ooit heeft gemaakt.

TV Film *****
“Werkelijk in elk shot is iets moois te zien. Niet alleen qua actie … maar ook prachtige aankleding van locaties …”

Trouw ****
“Isle of Dogs is het werk van een uniek talent in de Amerikaanse filmwereld, een film vol betoverend beeldrijm, vaak heel geestig en precies”

TV Krant ****
“Elke gezichtsuitdrukking van de honden is raak, van alle locaties geloof je dat daar geleefd wordt, en dat elk aanwezig apparaat daadwerkelijk werkt.”

AD + De Persgroep ****
“Het verhaal is een mengsel van zielige, ongrijpbare en hartbrekende gebeurtenissen.”