Laatste kans: Interstellar (2014) – a 70mm presentation

Hoezo in Kino

“This is not about my life, or Cooper’s life; this is about all mankind!” Christopher Nolan’s machtige sci-fi epos is zijn indrukwekkende poging Stanley Kubrick naar de kroon te steken als koning der ruimte-opera’s en een film die het grootst mogelijke scherm vereist. Daarom zijn we extra blij en trots dat Interstellar vanaf 2 juli bij KINO te zien is op overdonderend 70mm. Het analoge filmformaat biedt een duizelingwekkend detail en scherpte in weergave waar digitale projectie gewoonweg niet aan kan tippen. Dat maakt KINO de tweede bioscoop in de Benelux die speelfilms op dit ultieme formaat gaat vertonen en om onze vintage Phillips DP 70 projector warm te draaien voor Tenet (eveneens te zien op 70mm bij ons) is er geen betere film om kennis te maken met deze ultieme analoge filmervaring.

Regie: Christopher Nolan

Cast: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Bill Irwin, Ellen Burstyn, Wes Bentley, Casey Affleck

Genre:

Avontuur, Mysterie, Sciencefiction

Land: VS

Speelduur: 164 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12A

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

KINO presents: 70mm
Vanaf 2 juli gaat voor ons een langgekoesterde droom in vervulling met de introductie van het magische 70mm filmformaat in KINO. Naast Eye Filmmuseum zal KINO de tweede bioscoop zijn die speelfilms in dit format kan vertonen in de Benelux. Waar bij het digitale format een resolutie tot 4K de norm is, kan het analoge format 70mm tot maar liefst 16K. De film wordt via miljoenen bewegende kristallen geprojecteerd, in plaats van stilstaande pixels. Dit zorgt ervoor dat het beeld scherper, voller en helderder is dan een digitale filmprojectie en dat resulteert in een rijkere kijkervaring. Naast klassiekers als The Sound of Music, Lawrence of Arabia en 2001: A Space Odyssey wordt het format nog altijd gebruikt in hedendaagse (auteur)cinema. Paul Thomas Anderson (The Master), Quentin Tarantino (The Hateful Eight) en Christopher Nolan (Interstellar, Dunkirk, Tenet) verkiezen nog altijd analoog boven digitaal.

De zoektocht naar de Philips DP 70, een Academy Award-winnende projector waarvan er wereldwijd nog maar 100 zijn, leidde langs de VS, China en Rusland, maar eindigde in Geldrop. Daar vonden wij er één in perfecte staat. Met de hulp van vele technici, operateurs en analoge filmliefhebbers is het uiteindelijk gelukt om dit klassieke stuk Nederlandse techniek in ere te herstellen voor de ultieme filmervaring in KINO’s grote zaal. In juli wordt de projector warmgedraaid met Christopher Nolan’s Interstellar en vanaf 30 juli gaat Nolan’s Tenet in première, in KINO op 70mm en digitaal te zien. We zien jullie snel in KINO1.

Interstellar (2014):
Onze tijd op aarde lijkt voorbij, dus begint een groep ontdekkingsreizigers aan de belangrijkste missie uit de geschiedenis van de mens. Ze gaan op zoek naar een plek in de ruimte waar de mensheid kan voortbestaan. Interstellar is een film van de bekroonde filmmaker Christopher Nolan (The Dark Knight, Inception). Met in de hoofdrollen: Oscar-winnaar Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club), Oscar-winnaar Anne Hathaway (Les Miserables), Oscar-genomineerde Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), Bill Irwin (Rachel Getting Married), Oscar-winnaar Ellen Burstyn (Alice Doesn’t Live Here Anymore) en Oscar-winnaar Michael Caine (The Cider House Rules). De cast wordt aangevuld met Wes Bentley, Casey Affleck, David Gyasi, Mackenzie Foy en Topher Grace. Geregisseerd door Christopher Nolan en geschreven door Jonathan Nolan en Christopher Nolan. Het creatieve team achter de schermen stond onder leiding van director of photography Hoyte Van Hoytema (Her).

Tickets: €16 / Cineville: €5 / Rotterdampas, CJP, Student: €13 / Rotterdampas gratis: €5 /10-rittenkaart: 1 kaartje + €5 toeslag