In the Heights

Hoezo in Kino

Spectaculair, energiek, ontroerend en oprecht – één van de beste films van 2021 is gemaakt door Lin-Manuel Miranda (Hamilton) en Jon M. Chu (Crazy Rich Asians). Deze kleurenbom is met enorme lof onthaald door internationale critici, die het net als wij niet droog hielden maar toch stuiterend de zaal uitkwamen. Zo veel levenslust in één film, met geweldige set pieces, muziek en een cast die het ongetwijfeld tot Oscar-nominaties schopt. Ook voor niet-musicalliefhebbers (net als La La Land) een must-see, waarvan het een misdrijf is hem niet in de bioscoop te kijken.

Regie: Jon M. Chu

Cast: Anthony Ramos, Corey Hawkins, Leslie Grace, Melissa Barrera, Olga Merediz, Daphne Rubin-Vega, Gregory Diaz IV, Stephanie Beatriz, Dascha Polanco, Jimmy Smits

Genre:

Drama, Muziek

Land: VS

Speelduur: 143 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
ALGT

De bedenker van de Broadway-musical Hamilton en de regisseur van Crazy Rich Asians, Step Up 2: The Streets & Step Up 3D nodigen je uit voor de gebeurtenis van de zomer, op een plek waar de straten gevuld zijn met muziek en kleine dromen groot worden… In the Heights.Lights up on Washington Heights… De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit deze levendige en hechte gemeenschap door hun dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi (Anthony Ramos) die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij hoopt op en fantaseert en zingt over een beter leven.