In Fabric

Hoezo in Kino

We zijn al langer fan van Peter Strickland films dan dat KINO bestaat en zijn dan ook heel blij dat we eindelijk een nieuwe film van hem hier in première zien gaan. Strickland is al drie films lang in de ban van de Giallo en de Italiaanse thrillers met vaak een occult randje. Met In Fabric levert hij een griezelige film af die ook zo uit de jaren ’70 had kunnen komen.

Regie: Peter Strickland

Cast: Fatma Mohamed, Leo Bill, Hayley Squires, Steve Oram, Julian Barratt

Genre:

Drama, Horror, Komedie

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 118 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16A

NIEUW: Film + Diner-arrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee kun je in combinatie met je ticket voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

In Fabric is een wonderbaarlijke ghost story over een unieke rode jurk die tijdens de winter-uitverkoop van een luxe warenhuis over de toonbank gaat. Een alleenstaande moeder draagt het kledingstuk naar een blind date die niet loopt als verwacht. Via de kringloopwinkel komt hij in het bezit van een wasmachinemonteur, die meteen met onverklaarbaar onheil te maken krijgt. We volgen de jurk als die van eigenaar wisselt en daarbij op steeds curieuzer wijze slachtoffers eist. Peter Strickland (Berberian Sound Studio, The Duke of Burgundy) toont zich opnieuw een meester in stijl. In Fabric is een lofzang op genrefilms uit voorbije jaren, en het resultaat van een hartstochtelijk plezier in filmmaken.

De Volkskrant ★★★★

NRC Handelsblad ★★★★

Trouw ★★★★

AD ★★★★