Laatste kans: In Fabric

Hoezo in Kino

We zijn al langer fan van Peter Strickland films dan dat KINO bestaat en zijn dan ook heel blij dat we eindelijk een nieuwe film van hem hier in première zien gaan. Strickland is al drie films lang in de ban van de Giallo en de Italiaanse thrillers met vaak een occult randje. Met In Fabric levert hij een griezelige film af die ook zo uit de jaren ’70 had kunnen komen.

Regie: Peter Strickland

Cast: Fatma Mohamed, Leo Bill, Hayley Squires, Steve Oram, Julian Barratt

Genre:

Drama, Horror, Komedie

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 118 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16A

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Voor of na de film nog een hapje eten in KINO’s restaurant? Bestel dan een Film & Dinerarrangement voor €24,50, inclusief een filmticket en €17,50 aan tegoed om te bestellen van de menukaart. Als je voor deze optie kiest, kun je 
ook direct een tafel reserveren in het restaurant. Bekijk het seizoensmenu hier

In Fabric is een wonderbaarlijke ghost story over een unieke rode jurk die tijdens de winter-uitverkoop van een luxe warenhuis over de toonbank gaat. Een alleenstaande moeder draagt het kledingstuk naar een blind date die niet loopt als verwacht. Via de kringloopwinkel komt hij in het bezit van een wasmachinemonteur, die meteen met onverklaarbaar onheil te maken krijgt. We volgen de jurk als die van eigenaar wisselt en daarbij op steeds curieuzer wijze slachtoffers eist. Peter Strickland (Berberian Sound Studio, The Duke of Burgundy) toont zich opnieuw een meester in stijl. In Fabric is een lofzang op genrefilms uit voorbije jaren, en het resultaat van een hartstochtelijk plezier in filmmaken.

De Volkskrant ★★★★

NRC Handelsblad ★★★★

Trouw ★★★★

AD ★★★★