Laatste kans: Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

Hoezo in Kino

Of we er ooit helemaal achter komen of meesterfotograaf Newton zijn vrouwelijke onderwerpen exploiteerde of juist macht gaf – wij weten het niet. Maar deze prikkelende documentaire doet middels interviews met o.a. Grace Jones, Anna Wintour en Charlotte Rampling in ieder geval zijn best die vraag te beantwoorden. Dat regisseur Von Boehm een boezemvriend was van de fotograaf verklaart waarom Newton zo open is, en waarom deze doc erin slaagt de wilde en opwindende carrière & foto’s van Newton te vertalen naar anderhalf uur puur entertainment.

Regie: Gero von Boehm

Cast: Helmut Newton (Zichzelf), Charlotte Rampling (Zichzelf), Grace Jones (Zichzelf), Isabella Rossellini (Zichzelf), Anna Wintour (Zichzelf), Claudia Schiffer (Zichzelf)

Genre:

Documentaire

Land: VS

Speelduur: 93 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
ALGT

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je tickets besteld en heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je uiterlijk één uur voor aanvang van de vertoning je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik? Naast de prachtige foto’s van Helmut Newton, wordt de documentaire afgewisseld met intieme interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en erfenis aan de fotografie.