Halloween (1978) 40th Anniversary

Hoezo in Kino

Een ernstig gebrek aan budget was uiteindelijk John Carpenters beste attribuut voor het maken van de eerste echte ‘Slasher Movie’ waaruit een heel genre binnen horrorfilms voortvloeide. Het iconische masker van Michael Myers was een $2,00 feestwinkel aankoop van een William “Captain Kirk” Shatner masker, wit geverfd en de ogen groter geknipt. Carpenter componeerde in vier dagen de score zelf en schoot met een kleine crew voor nog geen 300.000 dollar in 20 dagen de gehele film. Het was een monsterhit en na 40 jaar weer terug in KINO voor de release van de nieuwste editie in de franchise die (wijselijk) alle andere sequels negeert.

Regie: John Carpenter

Cast: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak

Genre:

Horror, Thriller

Land: Verenigde Staten

Speelduur: 91 minuten

Ondertiteling: Geen

Kijkwijzer:
16AG

Op een koude Halloweennacht in 1963 vermoordt de zesjarige Michael Myers zijn zus Judith Myers met een keukenmes. Hij wordt daarna naar het Smith’s Grove-Warren Country Sanitorium gestuurd. Vijftien jaar later, op de nacht van 30 oktober 1978, ontsnapt hij en keert hij terug naar zijn geboortedorp Haddonfield. Hier terroriseert hij babysitter Laurie Strode en haar vriendinnen, terwijl hij op de hielen wordt gezeten door zijn psychiater Sam Loornis. Michael is gevaarlijk, hij is overal en hij is niet te vernietigen..

Op 26 en 31 oktober wordt Halloween (1978) vertoond als een double bill met de nieuwe 2018 verfilming. Op vrijdag 2 november komt Pocket Film Orchestra bij de vertoning van de originele Halloween (1978) integraal deze iconische soundtrack live spelen.