Laatste kans: Gladiator (2000) – 20th anniversary

Hoezo in Kino

“What we do in life, echoes in eternity.” Dit jaar wordt onze favoriete commander of the Felix legions alweer 20 jaar oud. Een goed moment om om dit epische meesterwerk nog eens in haar volle glorie te aanschouwen. Met legendarische rollen voor Crowe en Phoenix, de visuele flair van Ridley Scott en Hans Zimmers meeslepende score blijft Gladiator een film die je niet vaak genoeg kan zien. Mis ‘m niet.

Regie: Ridley Scott

Cast: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

Genre:

Actie, Drama

Land: USA, UK, Malta, Morocco

Speelduur: 155 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16G

►► Let op: vanaf 18.06 zijn al onze voorstellingen geplaceerd, je kunt dan je stoelen selecteren tijdens het bestellen van je tickets.

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.