Laatste kans: Ema

Hoezo in Kino

Nieuwkomer Mariana Di Girolamo zet een geweldige rol neer en is een femme fatale zoals je nog niet eerder hebt gezien. Ema is een visueel spektakel met prachtig camerawerk, energieke dansscènes en een ambient score van niemand minder dan Nicolas Jaar. We moeten toegeven; we houden vanaf nu van reggaeton en kunnen niet wachten op de soundtrack.

Regie: Pablo Larrain

Cast: Gael García Bernal, Mariana Di Girolamo

Genre:

Drama, Muziek

Land: Chili

Speelduur: 102 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12ASGT

►► Let op: vanaf 18.06 zijn al onze voorstellingen geplaceerd, je kunt dan je stoelen selecteren tijdens het bestellen van je tickets.

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

Ema, de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon. De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele spektakel, dat nog lang bijblijft. Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar componeerde de pompende ambient-reggaeton-soundtrack van Ema, waarmee de film een spektakel is voor oog en oor. De Chileense Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film Jackie (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor 3 Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (Tony Manero, Post Mortem en No) en de veelgeprezen biopic Neruda, over de gelijknamige dichter.

★★★★ de Volkskrant
‘Met het raadselachtige, door reggaeton opgezweepte EMA bewijst Pablo Larraín zich als een van de grootste hedendaagse regietalenten’

★★★★ NRC Handelsblad
‘Soms frustreert de film, maar de enigmatische Ema (sterk neergezet door Mariana Di Girolamo) blijft nog dagen door je hoofd spoken’

★★★★ Trouw
‘Schitterende ontregelende soundtrack van elektro- componist Nicolas Jaar’

★★★★ VPRO
‘De energie en aantrekkingskracht van Ema laten niet onberoerd’