Early Man (NL)

Hoezo in Kino

Aardman Studios (Wallace & GromitCurse of the Were-Rabbit) keren terug met een pre-historisch avontuur met prachtige animatie en de jolige (en zeer Britse) humor die hen zo geliefd maken bij jong en oud.

Regie: Nick Park

Cast: Arjen Lubach (Stem), Nicolette Kluijver (Stem), Koen Kardashian (Stem)

Genre:

Animatie, Familie

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 90 minuten

Taal: NederlandsHet stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk. Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren. Early Man zit vol met unieke karakters, woordgrappen en de typische, droge humor die we van Aardman Animations gewend zijn.

De tijden van de OV versie zijn hier te vinden.

★★★★ NRC
“Lekker anachronistische poppenanimatie over de prehistorische mens.”

★★★★ De Volkskrant
“Early Man laat zien dat hier iemand dag in dag uit zorgvuldig klei heeft gekneed, van gezichtsuitdrukking naar gezichtsuitdrukking.”

★★★★ Trouw
“De eigen logica van Nick Park maakt het tot een heerlijk anarchistische film met unieke karakters”.