Laatste kans: Dolor y gloria

Hoezo in Kino

Pedro Almodóvar kijkt met deze semi-autobiografische film terug op zijn (werk)leven en weeft herinneringen aan jeugd, oude liefdes en levensbepalende keuzes ingenieus met de realisatie dat het leven uiterst eindig is.

Regie: Pedro Almodovar

Cast: Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano, Leonardo Sbaraglia

Genre:

Drama

Land: Spanje

Speelduur: 113 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16GT

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee krijg je €4 korting op je ticket én kun je voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen. Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Na Los Amantes Pasajeros (2013) betekent Dolor y gloria de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.

NRC Handelsblad ★★★★★
Dolor y gloria is tegelijkertijd een van Almodóvar’s meest persoonlijke en een van zijn beste films.

VPRO Cinema ★★★★
“Gevoelige, ingehouden vertolking van Banderas.”

Trouw ★★★★
Een van Antonio Banderas’ beste rollen ooit”

de Volkskrant ★★★★
“Schoonheid in ieder beeld”

Algemeen Dagblad ★★★★
“Schitterend vertolkt door Banderas in misschien wel zijn beste rol ooit.”