Dhogs

Hoezo in Kino

Deze Spaanstalige grimmige filmfestivalfavoriet is een kruising tussen Taxi Driver, Holy Motors en een snufje David Lynch, maar heeft een (verontrustende) eigen kijk op de wereld. Bijzondere kost, van een debuterende regisseur waarvan we zonder twijfel nog een hoop gaan zien in de toekomst.


 

Regie: Andres Goteira

Cast: Melania Cruz, Miguel de Lira, Antonio “Durán” Morris, Carlos Blanco, Iván Marcos, María Costas, Suso López, Xosé López en Roi Gantes

Genre:

Thriller

Land: Spanje

Speelduur: 85 minuten

Taal: Galicisch

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16 jaargeweld

De intimiteit van een hotelkamer. De uitgestrektheid van de woestijn. Een auto in de nacht, een verlaten benzinestation. In deze pitoresque setting vinden vreselijke delicten plaats. De onverschilligheid van de omstanders onderstreept de kilte en verdorvenheid van het menselijk bestaan. En wij? Welke rol meten wij ons aan?

Dhogs toont de goddeloze mens, in een perverse wereld van slaven en heersers. Andres Goteira speelt een onbarmhartig spel met perspectief en verwachtingen. Toeschouwers worden daders en oorzaak wordt gevolg. De volhardende kijker wordt beloond met een kans op wedergeboorte.

Te zien vanaf 31 mei